Stig Rossen - USA  

USA rapport fra Stig - 3. nov 2005


Som lovet får I her en lille rapport fra min første Nordamerika-turné.

Jeg drog til Toronto den 27. september for at indlede det første af (forhåbentligt) mange koncert-fremstød i Canada og USA. Med mig havde jeg et seks-mands orkester under ledelse af Bob Ricketts. Vi blev modtaget med stor entusiasme overalt, og premieren i Toronto gik helt fantastisk!

Derefter drog vi til Detroit, hvor vi lavede to koncerter, som gik helt forrygende. Specielt koncerten i Macomb Center for the Performing Arts var en oplevelse helt udover det sædvanlige. Det var denne koncert, som BT anmeldte, og om end man kunne fristes til at tro, at det var os selv, der havde skrevet artiklen, så vil jeg sige, at denne aften var nøjagtigt så magisk, som BTs journalist beskriver. De 1250 publikummer var mildest talt euforiske. Jeg har i hvert fald aldrig tidligere oplevet at få en spontan stående ovation midt i en koncert. Da jeg havde sunget Bring Him Home, rejste hele salen sig op og stod og klappede i 2-3 minutter, før vi kunne fortsætte med resten af programmet. Dette gjorde mig naturligvis både glad og stolt, og samtidig fortalte det mig, at min måde at performe på også falder i amerikanernes smag. Så det er jo dejlig oplevelse at have med i bagagen, når vi nu skal i gang med det lange, seje træk med at vinde de 52 stater og Canada én efter én.

Allerede omkring nytår drager jeg til USA, hvor jeg skal være gæstesolist i tre store koncerter i en koncert-række, som hedder ’Salute To Vienna’. Disse koncerter har kørt derovre i 7 år med kæmpe succes, og det er en stor ære – og en kæmpe chance for endnu bredere eksponering – at blive spurgt. Jeg skal synge to sange, ’Dein Ist Mein Ganzes Herz’ og ’Bring Him Home’ akkompagneret af et symfoniorkester fra Wien. De endelige koncertdatoer kommer i kalenderen, lige så snart jeg har dem, men drejer sig om dagene lige omkring nytår, og koncert-byerne er Charlotte, Baltimore og Chicago.

Den samme promoter, som arrangerer disse koncerter – og som i øvrigt overværede koncerten i Toronto med stor begejstring – har foreslået, at jeg laver 12 koncerter derovre næste år. Så der er gang i projektet, og vi er kommet rigtig godt fra start.

Tak for Jeres interesse. Jeg skal nok løbende holde Jer orienteret om hele ’The American Dream’-projektet.

 
De bedste hilsner

Stig Rossen 


 
 
Design > one2one.dk