Biografi

The story so far

Da Stig Rossen i februar 1988 sprang ind i det danske publikums bevidsthed med sin entre i Dansk Melodi Grand Prix, var der måske ikke mange, der spåede ham en stor karriere inden for underholdningsbranchen.

Der kom naturligvis en plade ("Kærlighed - og alt det der") det år, hvor grand-prix sangen, "Vi danser rock og rul", var præsenteret, men pladen indikerede også, at der var andet og mere i Kolding-drengen end blot blød sofapop; udtrykket "heavy-pop" blev anvendt flittigt i studiet under indspilningen.

Pladen blev fulgt op af en koncert-turne rundt om i landet med Fenders, og derefter blev der stille omkring Rossen. Han var nemlig i fuld gang med sin skuespiller-uddannelse i London på Guildhall School of Music and Drama (1987-1990)

90'erne var kun få måneder gammel, da Stig fik sit store gennembrud i England. Han blev hyret til koret i Les Miserables, og efter blot tre måneder fik han tilbudt hovedrollen som Jean Valjean.

I 1991 udkom pladen "Starry Starry Nights", som var det første samarbejde med Sønderjyllands Symfoniorkester.
Pladen solgte bedre, end nogen havde turdet drømme om - Platin på kun fire måneder - og succesen blev fulgt op af en totalt udsolgt koncert-turne.

Samarbejdet med Sønderjyllands Symfoniorkester og den engelske dirigent, David Firman, fortsatte på de næste to plader, "The Impossible Dream" i 1993 og "Live In Concert" i 1994, som solgte til henholdsvis Guld og Platin.

Stig Rossen syntes nu, han havde brug for en ny kunstnerisk udfordring, og i 1994-95 kastede han sig over Gospel-genren i et smukt parløb med den amerikanske Gospel stjerne, Lillian Boutté.

Projektet involverede en TV-optagelse af koncerten med et tusind-talligt kor.
I samme periode begyndte Stig at optræde i koncertsammenhæng med sit eget show - bakket op af Svenn Skippers fem-mands orkester, hvor han i de følgende 2-3 år udforskede den lidt mere intime og "nøgne" koncertform.

I 1995 forhandlede Stig med pladeselskabet Polygram, og efter en ti-måneders turne i Asien og Sydafrika med Les Misérables i 1996 startede arbejdet, som i april 1997 resulterede i pladen "Letters Of Love".

Dette spændende projekt med Niels Lan Doky som producer præsenterede Stig i en ny og mere moderne lyd. "Letters Of Love" blev den første indikation af muligheden for en international pladekarriere, idet en af sangene, "Miracle", gik til tops på hitlisterne i Thailand, hvor den lå i 12 uger, 3 uger på førstepladsen, i øvrigt foran navne som Wet Wet Wet og Celine Dion.

 

1997-1999

I efteråret 1997 samlede Stig sit 11-mands orkester, som skulle være hans faste back-up til julekoncerterne i en årrække. I 1998 udgav han sit første julealbum, "Julelys", som solgte 67.000 eksemplarer, og efter at have gennemført en udsolgt juleturné, brugte han foråret 1999 til at arbejde i sit hjemmestudie i London på nye sange.

Debut'en som solo-navn på festival-scenen kom i slutningen af juli, hvor Stig optrådte med sit band på Langelands festivalens store scene.

Stig Rossen sang de danske versioner af Phil Collins' smukke sange i Disneys tegnefilm "Tarzan" og havde den store ære at synge for Mr Collins himself ved galla-premieren i Palladium Biografen i november.

Julelys-cd'en, nu med bonustracket "I den kolde vinter" - en duet med Christina Undhjem - blev også i 1999 en salgs-succes, 28.000 solgte eksemplarer, hvilket gav et samlet salgstal på 95.000 - kun 5.000 cd'er fra dobbeltplatin.

Julekoncert-turnéen 1999 blev en forrygende succes med 30 udsolgte koncerter på 22 dage.

I januar og februar 2000 spillede Stig Rossen rollen som Anatoly i Fredericia Teaters opsætning af musicalen "Chess", som efter 18 udsolgte forestillinger i Fredericia tog på en kort turné med tre forestillinger i Esbjerg og to i Herning.

Midt i april vendte Stig Rossen hjem for at bosætte sig i Danmark efter tretten år i England.

Til Stig’s store overraskelse modtog han også i april en forespørgsel fra Nana Mouskouri om han ville synge en duet med hende på hendes kommende CD. Det blev til nummeret "To Make You Feel My Love" og hendes CD fik titlen "A Place In My Heart". Dette "stjernemøde" blev gensidigt udnyttet, således kan man også høre en smuk duet version af Nana Mouskouri’s velkendte nummer "Only Love" på CD’en "Stories" som Stig havde i støbeskeen på dette tidspunkt.

Sommeren igennem var Stig inviteret rundt i landet for at give udendørs-koncerter, og han kunne også i år findes på Langelandsfestivalens store scene, hvor han leverede et forrygende show sammen med sit 11-mands orkester. Sideløbende med disse aktiviteter arbejdede han på færdiggørelsen af CD'en "Stories", som blev udgivet den 30. oktober. Samtidig hermed udkom i øvrigt også Nana Mouskouri’s nye CD.
"Stories" nåede allerede inden jul at sælge næsten 50.000 eksemplarer.

Den 3. november var der premiere i Musikteatret Vejle på den nye danske musical, Egtved Pigen, hvor Stig spillede rollen som Algot. Udover Vejle spillede musicalen også i Århus og Aalborg i løbet af november.

År 2000 blev rundet af med to store julekoncerter i Forum og Messecenter Herning, hvor Stig Rossen sang julen ind sammen med Oslo Gospel Choir og Tommy Körberg.

Allerede i januar i det nye årtusinde kastede Stig sig ud en ny udfordring i form at en rolle i Det Danske Teaters stykke "Ballader om kunst og kærlighed", og han turnerede landet rundt med stykket i 3 måneder.

Herefter fulgte endnu en skuespillerudfordring i form af en rolle som politimester i DR's succes TV-serie "Rejseholdet". Episode 20 blev optaget i marts. Episoden blev vist første gang i DR TV den 20. januar 2002 og havde i øvrigt det største seertal nogensinde for denne serie.

Langt om længe blev der tid til at promovere den nye cd "Stories" og en landsdækkende turné blev gennemført i marts 2001.

I maj måned gennemførte Stig den krævende rolle som Judas i musicalen "Jesus Christ Superstar" på Fredericia Teater.

Efter et succesrigt samarbejde på de 2 musicals Egtved Pigen og "Chess", etablerede Mikkel Rønnow og Stig Rossen den 30. marts 2001 selskabet Rossen & Rønnow, med det mål at levere musicals af høj kvalitet i Danmark.

Den første musical i dette samarbejde blev Benny Andersson/Bjørn Ulvaeus/Tim Rice musical'en "Chess". Stig havde hovedrollen som Anatoly Sergievsky, og der var premiere i Århus den 21. december 2001. Musicalen blev opført i Århus, København og Vejle frem til maj 2002.

Ind imellem disse musical aktiviteter blev der også tid til de traditionelle julekoncerter i Brændkjærkirken i Kolding, samt 2 julekoncerter med gæstestjerner i København og Herning.

I maj 2002 gennemførte Stig en koncert turné "Voices", hvor han hyldede de tre afdøde legender Nat King Cole, Frank Sinatra og Elvis Presley, samt tre nulevende legender, Eric Clapton, Stevie Wonder og Tom Jones.

Stig deltog med stor glæde i en velgørenhedskoncert i Kolding i juni til fordel for Børnene fra Tjernobyl, samt en midsommerkoncert i Nibe.

Disney samarbejdet blev fulgt op med Disneys nye tegnefilm "Lilo & Stitch", hvor Stig lagde stemme til Kaptajn Gantu. Filmen havde Danmarkspremiere 6. september 2002.

Den internationale opsætning af "Les Misérables in Concert" løb af stablen i Parken i København i oktober 2002, og her gentog Stig sin nu yderst velkendte rolle som Jean Valjean. Denne anderledes opsætning af musicalen, hvor alle kunsterne er at finde samlet på scenen, var en stor succes og der blev efterfølgende lavet forestillinger i både Norge, Sverige og Finland.

2002 var et rigtigt musical år for Stig, og det viste sig også på hans nye cd "Love Changes Everything", der blev sat til salg i oktober 2002. Stig fokuserede på numre, som han normalt ikke selv synger, og CD’en omfatter velkendte og smukke musical numre fra bl.a.”Miss Saigon”, ”Chess”, ”Phantom Of The Opera”, ”Jesus Christ Superstar” og selvfølgelig Les Misérables. CD’en indeholder også duetter med Joanna Ampil og danske Susanne Elmark.

Efter den dundrende succes med musicalen "Chess", havde produktionsselskabet Rossen & Rønnow nu fået så meget blod på tanden, og de kastede sig ud i en musicalproduktion, der stort set var ukendt i Danmark. Valget var faldet på Barry Manilow’s ”Copacabana” , og Stig spillede rollen som den unge Tony Forte. Casting fandt sted i efteråret 2002, og prøverne blev afviklet i november og december. Rossen & Rønnow havde også denne gang stillet store krav og havde hentet deres hovedroller i internationale kredse. Musicalen havde premiere i København i 10. januar 2003 og turnerede i Århus, Aalborg og Vejle.

I forbindelse med premieren udgav Rossen & Rønnow i januar 2003 en CD med musikken fra deres egen produktion af ”Copacabana”.

Stig er gæstesolist på udgivelsen af en CD med Grethe Ingmanns bedste numre i anledning af, at det er 40 år siden Grethe og Jørgen Ingmann vandt det europæiske Melodi Grand Prix med "Dansevise". Albummet har titlen "Kærlighed" og det indeholder en genindspilning af nummeret "Kærlighed" - nu som duet mellem Stig Rossen og Grethe Ingmann. Cd'en udkom 24. februar 2003.

Vanen tro har Stig ikke haft megen tid til at promovere sin CD ”Love Changes Everything”. Dette blev indhentet hen over sommeren 2003 med en række udendørs koncerter rundt i landet og ikke mindst med deltagelse i DR slotskoncerterne, som fejrede deres 10 års jubilæum dette år.

I henhold til Rossen & Rønnows formålsparagraf skulle den næste produktion være en velkendt musical, og valget faldt på ”Les Miserables”, som i lighed med de tidligere musical produktioner også blev opført på originalsproget og rollerne blev besat af sangere og skuespillere med internationalt islæt. Denne gang var der premiere i Århus, dette skete den 22. december 2003, og musicalen turnerede i København, Aalborg, Vejle og Herning. Ikke overraskende spillede Stig Jean Valjean, og han glædede sig til at vise sit danske publikum, hvad der var årsag til hans store succes på den engelske musical scene gennem mange år.

Stigs manager havde i længere tid arbejdet på at introducere Stig for resten af verden, og her ville USA jo naturligvis være et oplagt emne. Muligheden dukkede pludselig op i december 2003 i form af et afbud fra belgiske Helmut Lotti. Stig blev inviteret til Detroit, USA af TV-Stationen ”PBS-Detroit” med det formål at optræde for ca. 4 millioner TV-seere, 2 millioner i USA og 2 millioner i Canada. Torsdag 11. december kl. 21:00 optrådte Stig "live" i udsendelsen "Stig Rossen in Concert".

Stig har atter lagt stemme til en fortsættelse af Disneyfilmen "Lilo & Stitch". Den nye film hedder "Stitch! Eksperiment 626" og blev solgt fra november 2003. Også denne gang lagde Stig stemme til rollen Kaptajn Gantu.

 

2004

Stig medvirkede i den danske version af Disney tegnefilmen "Bjørnebrødre", som fik premiere i biograferne den 6. februar 2004. Stig gentog her sit samarbejde med Phil Collins og synger 3 af hans nye sange til filmen.

Rossen & Rønnow har netop vundet Musikteatret Vejles ”Dejle” pris på 15.000 kr. Valget faldt på Rossen & Rønnow for deres engagement og store indsats ved at bringe Vejle i musicalgenrens superliga. Prisen blev overrakt på scenen lige efter premieren på Les Miserables på Musikteatret, og det var også her, at de sidste opførelser blev afviklet. Efter ikke mindre end 16 ekstraforestillinger i Jylland blev uigenkaldeligt sidste forestilling den 30. marts 2004.

Stig har haft en travl sommer, med koncert i Grønland, slotskoncert og velgørenhedskoncert i Danmark, promotion af DVD udgivelsen af Disney filmen "Bjørnebrødre", samt ikke mindst promotion af cd’en "Love Changes Everything" i USA.

En vigtig opgave har også været færdiggørelsen af hans egen DVD og dobbelt cd ”This Is The Moment”, der udkom 20. september 2004. Begge produkter er resultatet af de to internationale koncerter, som blev afviklet i Tivolis Koncertsal 2. maj. Disse optagelser skulle bl.a. bruges i Stigs fremstød i USA.

Stig har også haft stor bevågenhed fra de danske medier i forbindelse med interessen fra USA og dette har medført en del interviews.

Stig var i Florida i starten af oktober, hvor han optrådte for ledelsen og de mange programchefer fra PBS, der er ansvarlige for tv-stationerne i de forskellige stater. Stig fortalte ved hjemkomsten, at han havde fået en kanon modtagelse derovre.

Allerede søndag 24. oktober valgte DR1 at vise 45 minutter af koncerten ”This Is The Moment” som blev optaget 2. maj 2004, og som netop er udgivet i sin fulde længde på DVD.

Disney’s tegnefilm ”Mulan 2” blev udgivet på DVD i slutningen af november. Her lægger Stig igen stemme til rollen Shang.

Stig sluttede 2004 af med en vellykket og succesrig juleturné i december. 12 tætpakkede dage på kryds og tværs i Danmark, med helt udsolgte koncerter og ekstrakoncerter flere steder. Stigs gæstesolist var i år Karen Marie Groth og igen i år blev han akkompagneret af hans efterhånden velkendte orkester og kor.

 

2005

I forbindelse med en stor dansk indsamling på TV i starten af januar 2005, til fordel for tsunami ofrene i Asien, blev en 45 minutters koncert med Stig og Trine Gadeberg auktioneret bort. Koncerten blev solgt til den imponerende pris af 62.000 kr. plus salær. Stig og Trine ville optræde gratis og den heldige køber kunne blot bestemme tid og sted.

Stig var gæst i den røde sofa for en snak med Søren Dahl lørdag 19. februar 2005 på TV2 Charlie. Stig var i bedre form end nogensinde skrev tv 2 om programmet og det blev til en rigtig god snak, og det endte selvfølgelig også med en forrygende sang.

2. marts 2005 modtog Stig udnævnelsen til H. C. Andersen ambassadør. Stig fik officielt overrakt den ærefulde titel ved et pressemøde på Post- og Telemuseet, Købmagergade i København. Læs mere om ambassadørtitlen på www.hca2005.dk

Tidspunktet hvor koncerten fra Tivoli stod sin prøve i USA var 5.- 17. marts, og der var lagt op til et stramt program. Koncerten blev vist på mange forskellige PBS TV stationer, hvor Stig også var gæst i direkte programmer. Stig rapporterede hjem til sine fans om turen, og indlægget kan læses ”her”

Elvis Presley’s legendariske Memphis Sessions Band og det originale kor The Sweet Inspiration turnerede i Danmark i april måned i et show med titlen FROM MEMPHIS TO DENMARK. Stig var inviteret med til at fortolke nogle af Elvis’ sange, og han var her i prominent selskab med bl.a. Steen Jørgensen fra Sort Sol, Bobo Moreno og Stephen Ackles fra Norge,

Koncerten, som Stig og Trine Gadeberg forærede til det omfattende Støt Asien projekt i januar, blev købt af ADRA og i april blev gevinsten omsat til en velgørenhedskoncert til fordel for AIDS ramte gadebørn i Malawi, Afrika. Målet var at skaffe en kvart million kroner. Det blev et brag af en koncert, som fandt sted på Vejle Musikteater søndag 17. april 2005.

Som en opfølgning på den populære TV-koncert fraTivoli, kunne man i april opleve koncerten ”This Is The Moment - Greatest Hits” med Stig og DR RadioUnderholdningsOrkestret. Koncerten endte med at blive 3 koncerter, som alle foregik i Falconer Salen, København.

I anledning af jubilæumsåret for det internationale Melodi Grand Prix, producerede Danmarks Radio produceret en serie på 8 udsendelser om den danske og det internationale melodi grand prix og her var der indslag med Stig i flere udsendelser.

Den internationale koncert ”This Is The Moment” der blev optaget i Tivolis koncertsal 2. maj 2004 blev vist på satellitkanalen Euro1080-Premium High Definition Television 20. februar 2005.

Stig har nu også kastet sig ud i golfspillets svære kunst og han var en aktiv deltager 18. juni 2005, da den selvejende institution Stjernegolf havde samlet nogle af landets største stjerner til et velgørenhedsarrangement til fordel for Rigshospitalets børneprogram (RBP).

I løbet af foråret tegnede Stig kontrakt med distributører i bade Taiwan og Sydafrika., hvor det nu blev muligt at købe hans seneste CD og DVD ”This Is The Moment”.

I kraft af titlen som H C. Andersen Ambassadør deltog Stig i et velgørenhedsshow på Det Kongelige Bibliotek/Den Sorte Diamant i København 23. august 2005. De danske ambassadører fra kultur og sportsverdenen optrådte gratis til fordel HCA-abc Fonden, der har til formål at bekæmpe analfabetismen. Arrangementet indbragte over 550.000 kr. Showet havde i øvrigt et kongeligt præg, idet Hans Højhed Prins Joachim var blandt publikum.

Disney har udgivet tegnefilmen ”Tarzan 2” på video og dvd. Filmen er en efterfølger til den første film fra 1999 og den nye udgivelse har også musik af Phil Collins'. Stig lægger stemme til to af numrene på den danske udgave.

Salget startede 24. august 2005 og i den anledning optrådte Stig med de nye musiknumre på Bakken nord for København søndag 14. august.

De landsdækkende PBS TV udsendelser der blev gennemført i USA i foråret blev fulgt op af en række koncerter i efteråret i både Canada og USA.

Læs Stigs beretning om den første Nordamerika-turné ”her”

Stig optrådte til fordel for Christianskirken i Fredericia 9. november 2005. Målet var at indsamle midler til udsmykning af kirken – en glasmosaik af Bjørn Nørgaard til 3.1 mio. kr. Stjernekoncerten fandt sted på Fredericia Teater og ved køb af en billet til koncerten blev der lovet en oplevelse af de sjældne.
Stig øste af sit musical repertoire, og han var akkompagneret af Bob Ricketts orkester, som også var med på USA-turneen.

Stig og hans pianist gav koncert i Klosterkirken ”Vor Frelsers Kirke” i Horsens 10. november 2005 til fordel for Kræftens Bekæmpelse.

Stig var selvfølgelig en oplagt kandidat til at være med i programmet ”Grib Mikrofonen”, og han deltog sammen med Simone, hvor han kæmpede mod Etta og Simon. Programmet blev vist på TV2 lørdag 22. oktober.

Stig havde en gæsterolle i TV-serien ”Klovn”. Episoden, som Stig medvirkede i havde titlen ”Irmapigen” og blev vist på TV2 Zulu 31. oktober.

Året 2005 blev afsluttet med 24 forrygende julekoncerter landet over, afviklet på i alt 21 dage. årets gæstesolist var Trine Jepsen, blandt andet kendt fra Popstar-bandet ”Eye-Q”, og han var ledsaget af sit husorkester og kor. Jule koncert turnéen i år var i øvrigt den hidtil længste koncert turné for Stig.

 

2006

Året blev indledt med en række nytårskoncerter, blandt andet med to koncerter sammen med Lyngby-Taarbæk Brass Band. Det blev også til nytårskoncerter i Middelfart og Gudme på Fyn, bl.a. med Preben Palsgård som konferencier og bakket op af Odense Politiorkester samt en stort anlagt nytårskoncert i Ballerup Superarena sammen med Simone, Kurt Ravn og Susanne Elmark.

Foråret var præget af prøver på Odense Teater, hvor Stig skulle spille rollen som La Rebelliere i musicalen ”Kærlighedens farve”. Musicalen blev opført i perioden 4. maj til 14. juni. ”Kærlighedens farve” er en erotisk musical om forbudte følelser og tog publikum med på eventyr på tropeøen Martinique. I forbindelse med musical opsætningen producerede TV2/Fyn en dokumentarisk serie i 4 dele med titlen ”Bag kulissen på Odense Teater”. Der blev også lavet et længere interview med Stig om hans forestående debut påOdense Teater og hans liv på Fyn.

Ind i mellem prøverne blev der dog også tid til koncerter, blandt andet i marts og april, hvor kombinationen Stig og Simone igen var en stor succes.

I løbet af foråret blev den traditionelle julekoncert turné løbende udvidet. Efterspørgslen på disse koncerter bliver større og større. Og apropos julekoncerter, så påbegyndte Stig allerede i februar arbejdet på en ny jule CD.

En stor del af sommeren blev også brugt på planlægning og indspilning af CD’en som fik titlen "Når du ser et stjerneskud" og udkom i november 2006.

Stig og Trine Gadeberg gentog d. 28. maj succesen fra 2005 med en støttekoncert for ADRA, denne gang var det med en gospel koncert der fik titlen ”Sound of Gospel”, og havde Etta Cameron med som gæstesolist. Henover sommeren var der også flere udendørs koncerter, bl.a. Musical-galla i Den Fynske Landsby i Odense og ”En søndag på Als” i Augustenborg Slotspark.

I løbet af sommeren kastede Stig sig over helt nye udfordringer. I samarbejde med journalisten Helle Broberg Nielsen skrev han på en lærebog om teknikken bag foredraget ”Kys rutinen”. Bogen fik titlen ”Livet skal ikke leves på automatpilot” og udgivelsesdatoen blev fastsat til 9. oktober 2006. Desuden prøvede han kræfter med en ny side af sig selv nemlig som gæsteprædikant i Gudbjerg Kirke 9. juli 2006.

Stig har også i år gennemført en lang række foredrag landet rundt, og han indgik i maj et samarbejde med FOF aftenskolerne, der indebar, at han i oktober og november også afholdt sit foredrag ”Kys Rutinen” som aftenskole arrangementer i en lang række byer.

Stig har i efteråret og vinteren deltaget i en del arrangementer både i radio og TV programmer i forbindelse med såvel bog- som CD udgivelsen. Ligeledes har der været en del artikler og interviews i ugebladene.

Salget af Stigs bog ”Livet skal ikke leves på automatpilot” havde en forrygende start. Bogen lå på bogsalgets Top 10 liste både i første og anden uge efter udgivelsen og forlaget måtte trykke et nyt oplag kun en måned efter udgivelsen.

17. november 2006 deltog Stig i velgørenhedskoncerten ”The Diaspora for Africa Benefit Concert” til fordel for The International Foundation Against Malnutrition -IFAM.

Overraskelser var der nok af i 2006, men den største var nok at Stig igen meldte sig som deltager i det Danske Melodi Grand Prix. Det blev offentliggjort på en pressekonference d. 7. december.

Året blev afsluttet på sædvanlig vis med ikke mindre end 26 julekoncerter på 21 dage i perioden 30. november til 20. december, årets gæstesolist var Karina Kappel.

 

2007

Stig indledte år 2007 med den snart obligatoriske nytårskoncert i Ballerup Super Arena, hvor han igen optrådte med Simone. Det skete 7. januar.

I udgangen af 2006 overraskede Stig jo alle med oplysningen om, at han stillede op til de danske Melodi Grand Prix 2007. DR havde valgt at afvikle dette projekt over hele 3 aftener. Den første semifinale fandt sted 26. januar i Holstebro (uden Stig), og den 2. semifinale var i Aalborg 2. februar og selve finalen fandt sted i Horsens 10. februar. Alle 3 programmer blev selvfølgelig sendt i den bedste sendetid. Der var spænding til det sidste, og det blev da også til en flot tredjeplads med nummeret ”Så nær som nu”, skrevet af Ivar Lind Greiner. Sangen røg efterfølgende ind på Dansktoppen, hvor den længe lå flot placeret.

Marts var en aktiv koncert måned. Først var Stig gæst ved indvielsen af det nye musikhus i Svendborg og Esbjerg Musikhus’ 10 års jubilæum. Herefter blev det til 2 succesrige koncerter i Sønderborg og Vejle, hvor gæsterne fik ”Den amerikanske koncert” med Bob Ricketts og hans orkester. Denne koncert var jo en dundrende succes i USA og det danske publikum var heldigvis lige så begejstrede som amerikanerne.

Stig valgte i foråret at genudgive CD/DVD boksen”This Is The Moment”, med live koncerten fra Tivoli i maj 2004. Denne boks blev oprindeligt kun præsenteret og solgt ved Stigs koncerter. Genudgivelsen blev en stor succes og lå på salgshitlisten i mange uger.

April bød på en gospel koncert, bl.a sammen med koret Unity i Ølstykke samt 3 tenorkoncerter i Horsens, Aalborg og Odense med bl.a. Susanne Elmark, Kurt Ravn, Kenneth Ørsøe samt dirigent Frans Rasmussen og Slesvigske Musikkorps. Disse koncerter var arrangeret af ASF – Dansk Folkehjælp, og overskuddet gik ubeskåret til en ferieoplevelse for socialt udsatte børn i Danmark. Koncerten i Horsens blev i øvrigt optaget af DK4 og vist d. 29. December.

Maj bød på en gæsteoptræden i programmet ”Gu’ske lov du kom”. Episoden blev vist på TV3 den 25. maj. Det var også i maj måned, at lokal TV Midt-vest optog Stigs foredrag ”Kys rutinen”. Udsendelserne blev efterfølgende programsat til oktober måned, hvor foredraget blev rost som flot, nærværende, relevant og underholdende.

1. juni var der igen en chance for at se og høre Stig optræde med Simone. Kolding afholdt Cartoon festival, og det var jo en oplagt mulighed for at præsentere de mange Disney numre, som Stig og Simone har sunget sammen og hver for sig.

Temaet ved årets slotskoncerter i august var ”The Very Best of Andrew Lloyd Webber”. Der var lagt op til et topmøde mellem nordens garvede fortolkere og Stigs indgående kendskab til Andrew Lloyd Webbers repertoire betød, at han var et oplagt emne som solist.

I september stod der USA på programmet! Drømmen om et amerikansk gennembrud er absolut ikke lagt på is, og der kommer fortsat mange henvendelser derovre fra. Stig har nu fået en ny agent og 6. og 7. september var der arrangeret 2 showcases i Columbus, Ohio i forbindelse med en stor konference for musikbranchen. 28. september gik turen igen til USA. her var der planlagt endnu en showcase, denne gang i Louisville, Kentucky og der var nu tale om en endnu større konference, hvor mange indflydelsesrige agenter var til stede. Alle 3 showcases fik forrygende respons fra publikum og der arbejdes nu med at planlægge to turnéer for 2008 og 2009. Læs Stigs egen beretning fra turen ”her”

Ind i mellem blev der lige tid til at gæsteoptræde ved ASF – Dansk Folkehjælps Gallashow, der fandt sted i Tivolis Koncertsal 9. september.

Stig overraskede sit publikum med udgivelsen en helt ny CD 12. september. Cd’en har fået titlen "Sange til hende" og består af 14 nyskrevne, dansktekstede sange om mænd, kvinder og kærligheden. Det er en cd med bid og vid, humor og glimt i øjet. Nummeret ”Du er for lækker” fra Cd’en kom ind på Dansktoppen og opnåede en 7. plads som højeste placering.

Oktober bød på både koncerter og foredrag. Først var der indvielsen af Arena Fyn, hvor der blev budt på en imponerende solist liste. Herefter havde Færøerne sendt bud efter Stig, og hans koncert i Torshavn 20. oktober var totalt udsolgt. Der var arrangeret to åbne foredrag i Taastup og Brøndby og måneden sluttede med en kirkekoncert i Glostrup. Stig fik tilbudt endnu en gæsteoptræden i programmet ”Gu’ske lov du kom”. Episoden blev vist den 10. november.

I november var der mulighed for at opleve endnu et åbent foredrag i Middelfart, hvorefter der nu skulle fokuseres på årets julekoncerter. Der blev igen slået rekord i år med hele 29 julekoncerter rundt i landet. Årets gæstesolist var Christina Boelskifte, som de fleste vil genkende fra Stigs koncerter, da hun regelmæssigt optræder som hans backing sanger. Der var også i år mulighed for en ekstra julegave, idet jule cd’en "Når du ser et stjerneskud" fra 2006 nu blev udgivet med bonus nummeret ”Du løfter mig”, skrevet af Erling Møllehave.

 

2008

Der blev lagt stærkt ud med optræden i medierne idet Stig allerede 3. januar var inviteret som gæst i DR1’s “Aftenshowet” sammen med Simone og Bent Fabricius-Bjerre, for at promovere den store nytårskoncert i Ballerup Super Arena.

De første par måneder bød på en del radio- og TV aktiviteter, med gæsteoptræden i programmerne “Søndagsholdet” på Radio Fyn, ”Top Charlie”, ”Charlie’s Stjerner” og ”Meyerheim’s Talkshow” på TV kanalen Charlie og “Godmorgen Danmark” på TV2. Det blev også til et interview i Kristeligt Dagblad.

26. januar var første gang, at DR gennemførte showet “Danmarksindsamlingen”, som havde det formål at indsamle penge til humanitære formål. Stig var med som gæst og showet havde fået titlen “Børn skal have love at leve”.

2008 startede også for Stig med det lidt usædvanlige fænomen, at nummeret “Du er for lækker” fra hans seneste CD ”Sange til hende” opnåede en 7. plads på Dansktop listen. Nummeret fik lov at blive på listen i adskillige uger.

Det var muligt at få et genhør med de populære støttekoncerter, ASF - Dansk Folkehælp” fra april 2007 på TV kanalen DK4 i januar. Det var i øvrigt disse koncerter der inspirerede Stig til idéen med teaterkoncerten “Four Jacks”.

Foråret bød på en gentagelse af turné succes’en “Voices” fra 2002. Dengang fik Stig rigtig mange positive reaktioner på koncerten, så han valgte at prøve dette koncept af endnu engang. Turnéen blev da også gradvist udvidet til at omfatte i alt 9 koncerter i lige så mange byer. Samtidig med turnéen udgav Stig også CD’en ”Voices” som er en live optagelse fra den oprindelige ”Voices” koncert i Horsens, optaget i april 2002. Denne CD blev kun solgt i forbindelse med koncert turnéen og herefter sælges den kun via Stigs egen webshop.

De første spæde skridt for Four Jacks koncerten “Åh, den vej til Mandalay” fandt sted i Glassalen i Tivoli, København, hvor der var premiere 14. april 2008. Teaterkoncerten fortæller historien om den danske kvartet “Four Jacks” der havde en kort, men aktiv karriere fra midt i 50’erne og ti år frem. Kvartetten fra dengang kunne nærmest beskrives som Danmarks første boy band, og de gamle stjerner vækkes til live af Stig Rossen, Jesper Asholt, Keld Heick og Jesper Lohmann. 
Four Jacks’ karriere var kort og intens. På mindre end 10 år fik de indspillet en lang række klassikere, som folk den dag i dag – 50 år efter – stadig kan huske og synge med på.

Den store succes med ”Four Jacks” resulterede i, at de 4 herrer blev inviteret tilbage til Glassalen i Tivoli i juli, hvor de gav 10 ekstra koncerter.
Sommeren bød på en enkelt slotskoncert på Hindsgavl Slot, hvor Stig i anledning af sangens år deltog i en ”swingende” slotskoncert. 
Stig var gæst ved den årlige ildfest regatta i Silkeborg i august. I samme forbindelse havde publikum også fornøjelsen at opleve den canadiske gruppe Barrage, som var opvarmningsband, før Stig gik på scenen. Stig havde kort forinden offentliggjort, at årets gæstesolister ved julekoncert turnéen netop var gruppen Barrage, så publikum kunne allerede i sensommeren begynde at se frem til såvel julekoncerterne som nogle spændende og kanondygtige gæstesolister.


Stig var i september gæstesolist ved ”Last Night of the Tivoli Proms” sammen med Susanne Elmark, Trine Pallesen og selvfølgelig Tivolis Promenadeorkester.
 Four Jacks, dvs. Stig Rossen, Keld Heick, Jesper Asholt og Jesper Lohmann, blev også inviteret som gæster i programmet “Top Charlie”. Optagelsen fandt sted i oktober. 
Succes’en i foråret med teaterkoncerten ” Four Jacks - Åh, den vej til Mandalay” blev hurtigt fulgt op med en DVD/CD boks som udkom i starten af november.
 I november udkom også Disney’s nye film ”Narnia Prins Caspian” på DVD, hvor Stig har lagt dansk stemme til den onde Kong Miraz.Stig deltog i DR’s juleshow 2008 der bød på masser af julestemning og musikalsk stjernedrys. Showet blev vist på DR op mod jul og også i selve juledagene.
Året afsluttedes med den efterhånden obligatoriske julekoncert turné som i 2008 omfattede 26 koncerter, hvor den canadiske gruppe Barrage var gæstesolister. Gruppen udgav i øvrigt samtidig jule-cdén ”Winters Tale”, hvor Stig medvirker på 2 numre.


 

2009

Stig havde lovet sine mange amerikanske fans, at han ville vende tilbage, og han indledte året med en kortvarig turné i det østlige USA.

Stig optrådte ved et galla/modeshow i Odense 4. april, arrangeret af modeforretningen Lis G. Gruppen ”På Slaget 12”, Bent Fabricius Bjerre og Trine Pallesen optrådte også ved arrangementet, og Keld Heick var konferencier.


Four Jacks teaterkoncerten vendte igen tilbage til Glassalen i Tivoli i 2009, hvor der var repremiere 17. april 2009, og der blev spillet frem til 27. april, hvorefter de 4 herrer drog på en landsdækkende turné i hele maj måned. I hælene på repremieren og turneen fulgte en del TV interviews og gæsteoptrædener.

I starten af august blev det til en lynhurtig afstikker til Pennsylvania, USA, hvor Stig 
gav en koncert ved årets "Wildflower Music Festival".

I stedet for en slotskoncert blev det i år til en koncert i Knuthenborg Dyrepark i slutningen af august.


Populariteten var overvældende. Det blev til endnu en omgang ”Four Jacks” i Tivoli 1. – 13. september.Ann-Mette Elten, kendt fra gruppen ”På Slaget 12”, udgav i oktober et nyt solo album med titlen ”Close To You”. På cd’en synger Stig duet med Ann-Mette i nummeret ”Without You”.

Ved Lion Klubbernes velgørenhedsarrangement i Sønderborg 8. november, optrådte Stig sammen med Anne Dorthe Michelsen og Slesvigske Musikkorps. Desuden afviklede han 4 kirkekoncerter med pianist i løbet af november. 
Der var lige tid til to julekoncerter i Torshavn på Færøerne sidst i november, inden den danske turné for alvor startede. Det var på denne tur, at Stig var ude for et motorcykeluheld. Et uheld, som skulle plage ham voldsomt under hele den følgende julekoncert-turné.

Julekoncert turnéen i 2009 var helt speciel. Der var tale om et 15-års jubilæum, og det blev fejret i fin stil med flotte overraskelser, bl.a. i form af den kun 12-årige Thomas Meilstrup, som bl.a. sang nummeret Pie Jesu i duet med Stig, og ikke mindst den ekstraordinært flotte sceneudsmykning. Årets gæstesolist var et velkomment gensyn og genhør med Christina Undhjem, som kunne opleves på juleturnéen for 10 år siden.

Året før havde Stig arrangeret en konkurrence, hvor hans mest populære julesang skulle findes, og resultatet af de mange forslag og idéer, han modtog i forbindelse med konkurrencen, fik selvfølgelig stor indflydelse på jubilæumsturnéens indhold. Den vindende sang var overraskende nok ikke en decideret julesang, men den smukke salme ”En rose så jeg skyde”. Stig kunne ved årets udgang se tilbage på en overvældende succesrig juleturné, som igen i år slog rekord i antal koncerter med 35 i alt.

 

2010

Stig var ude for et motorcykeluheld på Færøerne sidst i november året før, hvor han bl.a. brækkede 3 ribben. Uheldet betød at julekoncert turnéen blev gennemført med store smerter. Han var derfor dømt til at holde sig i absolut ro hele januar, hvilket desværre betød, at han var forhindret i at gennemføre en planlagt nytårskoncert i Ringsted.


Februar var han så heldigvis frisk igen, og der blev lagt ud med 3 koncerter i USA og en velgørenhedskoncert for Sclerose-foreningen ”Roseliv” i Odense 7. marts og en gospelkoncert 13. marts.

Derefter var det blevet tid til at starte prøverne på teaterforestillingen ”Sweeney Todd”, hvor Stig spillede Dommer Turpin i gysermusicalen, der blev sat op på Odense Teater fra 28. april til 14. juni.

Four Jacks teaterkoncerten var stadig forrygende populær. Der blev givet koncerter i marts, maj, juli, og det blev til endnu en turné i september og oktober.
Ind i mellem prøvede Stig også kræfter med jazzen, idet han var inviteret som gæst ved havnefesten ”Vild med vand” i Vejle 15. august, hvor han optrådte sammen med Pojken Flensborg Jazzgruppe.

Efter endnu en vellykket og ofte udsolgt landsdækkende turné med ”Four Jacks”, var det igen blevet tid for Stig til at koncentrere sig om den traditionelle julekoncert turné, hvor gæstestjernen denne gang var Rikke Hvidbjerg, kendt som en alsidig sanger og musical stjerne fra bl.a. ”Grease”, ”Be-bob-a-lula” og ”Jesus Christ Superstar”.

Inden turnéen gik rigtig i gang blev der dog lige tid til en stemningsfyldt julekoncert med to musikere i Grindsted Kirke.

22. november udgav Stig en kombineret julekoncert CD og DVD med titlen ”En rose så jeg skyde”. Koncerten blev optaget i marts måned i DR-Byen og udover koncerten er DVD’en også blevet suppleret med bonus numre og interviews. Trofaste julekoncertgængere vil formentlig huske, at netop nummeret ”En rose så jeg skyde” var den sang som de allerfleste ønskede at opleve ved julekoncerterne.

Ind i mellem både koncerter og CD/DVD udgivelser var der også blevet tid til at opdatere hjemmesiden www.stigrossen.dk med et helt nyt design og lanceringen af dette skete samtidig med udgivelsen af den nye jule CD/DVD.

Ind i mellem julekoncerterne var Stig også at finde som gæstesolist ved 3 julekoncerter med Odense Politiorkester, der fandt sted i Odense Koncerthus i starten af december.

I anledning af CD/DVD udgivelsen blev der også tid til en afstikker til Århus en torsdag 2. december, hvor Stig var gæst i radio showet Café Hack der blev sendt søndag 5. december.

TV2 havde endnu engang fundet interesse for Stigs aktiviteter og 7. december fulgte et kamerahold ham fra han stod på toget i Nyborg, via lydprøverne og selve koncerten i Ringsted, til aftenens slutning med autograf skrivning efter koncerten. Det blev til et 3 minutters indslag i TV2 nyhederne der blev sendt 9. december.

December blev en på alle måder aktiv måned for Stig, idet han også valgte at løfte sløret for planerne om en fortsættelse af teaterkoncerten om ”Four Jacks”. Teaterkoncerten får premiere 30. maj 2011 og skal efter planen på turné i hele Danmark i efteråret. Efterfølgeren til teaterkoncerten ”Åh, den vej til Mandalay” hedder ”More Jacks” og omhandler den skæbnesvangre nytårsaften i 1963, som blev sidste gang de 4 herrer optrådte sammen. Hvad skete der denne aften og hvad fik de 4 herrer til at gå hver til sit? Stykket bliver naturligvis krydret med anekdoter og ”nye” hits fra det store
sangkatalog.

2011

Traditionen tro blev der budt på forrygende nytårskoncerter i januar måned. Det blev til 3 af slagsen, en i Ringsted Kongrescenter, hvor Stig optrådte som gæst sammen med Louise Fribo og Tivolis Promenadeorkester, og 2 i hhv. Middelfart og Gudme på Fyn, hvor Stig optrådte sammen med Odense Politi Orkester, Charlotte Guldberg m.fl.

Danmarks kulturscene blev fattigere natten til 1. januar 2011, idet vi mistede sangeren Flemming Bamse Jørgensen. Bandet Bamses Venner
stod nu med en masse koncert arrangementer, men det bærende element Bamse manglede. I et forsøg på at finde en midlertidig løsning for de mange koncertarrangører, der ellers ville blive sat i forlegenhed på grund af Bamses bortgang, rettede bandets manager henvendelse til Stig, og en koncert blev gennemført med stor succes i Sæby 29. januar. Der var meget stor mediedækning ved denne koncert, men heldigvis blev den gennemført til alles tilfredshed, på trods af den triste baggrund, og ikke mindst Stig selv var ovenud glad, for, at publikum kunne acceptere hans måde at fremføre Bamses utroligt populære numre.

7. februar var der arrangeret en mindekoncert for Bamse i Århus, hvor Stig endnu engang optrådte med bandet Bamses Venner og fremførte 6 af Bamses klassikere ved en totalt udsolgt koncert.

Stig kunne opleves ved en stemningsfyldt og intim koncert i Jammerbugt Kulturcenter ved Åbybro torsdag 17. februar, og 3. marts kunne han
opleves ved endnu en intim koncert med pianist i Hobtrup Kirke.

6. marts optrådte Stig sammen med Kim Sjøgren, The Little Mermaid Orchestra, Benny Hayes, Hanne Bramsen samt Jesper Buhl ved velgørenhedskoncerten ”Roseliv” i Odense Koncerthus. ”Roseliv” blev etableret til fordel for Scleroseforeningen. Koncerten havde i år 10 års jubilæum og Stig var med for anden gang.

Det var nu tid for Stig at koncentrere sig om teaterkoncerten ”More Jacks”, den med spænding ventede efterfølger til showet ”Four Jacks”.

Allerede 30. marts deltog de 4 ”Jacks” i en optagelse til talkshowet Meyerheim, hvor der blev snakket om den kommende forestilling.
Showet blev vist 4. maj, i god tid inden premieren i Tivoli.
Teaterkoncerten ”More Jacks” startede med seks forpremierer i slutningen af maj og den officielle premiere var fastsat til 30. maj.

Efter i alt 13 succesrige forestillinger i Glassalen i Tivoli, kunne de fire populære herrer Keld Heick, Jesper Lohman, Jesper Asholt og Stig Rossen gå på velfortjent ferie 4. juni og lade op til endnu en runde ”More Jacks” koncerter i september og oktober, hvor showet skulle på landsdækkende turné. Kvartetten nåede dog lige at deltage i et stort anlagt Cafe Hack radioshow i Århus søndag 5. juni.
Udsendelsen blev sendt i radioen søndag 26. juni.

Interessen for Bamses sange er langt fra falmet, selv om Bamse ikke er
blandt os længere. ”Stig Rossen og Vennerne gav 2 forrygende koncerter i august, henholdsvis i Otterup på Fyn 3. august og på havnen i Aalborg 12. august.

August bød også på 3 slotskoncerter. 14. august gav Stig en festlig koncert på Hindsgavl Slot, på trods af, at vejret ikke helt var med arrangørerne og publikum. Til gengæld fandt slotskoncerterne på Ledreborg 20. og 21. august sted i det smukkeste sommervejr. Temaet i år på Ledreborg var Disney musik, en genre som Stig har beskæftiget sig en del med igennem årene.

Stig og de øvrige 3 herrer fra ”More Jacks” var blandt de mange kunstnere, der støttede op om en god sag og optrådte ved indsamlingsshowet ”Afrika Nu”, som blev vist lørdag 27. august kl. 20.00 på både DR1 og TV2.

Stigs manager gennem mange år John Christoffersen kunne fejre 25 års jubilæum i branchen i 2011 og det blev markeret med en velgørenhedskoncert i Glassalen i Tivoli 5. september. Showet hed ”Et lys i mørket” og NSPRODUCTION præsenterede et overflødighedshorn af egne kunstnere inkl. Stig og de andre ”Jacks” fra More Jacks. Koncerten kunne efterfølgende købes om digital download. Overskuddet blev på 137.806 kroner som gik ubeskåret til Børnecancerfonden.

23. september blev der lige tid til en intim koncert på Holbæk Vandrerhjems Musik Café, hvorefter ”More Jacks” turneen startede 23. oktober og det blev til 15 teaterkoncerter frem til og med 15. oktober.
I forbindelse med ”More Jacks” turnéen i oktober udgav de 4 herrer samtidig en DVD og bonus CD fra showet.

Efterspørgslen på koncerter med Stig og Vennerne viste en opadgående kurve. Det blev til en koncert på Hjallerup Kro 22. oktober, og da Flemming Bamse Jørgensen naturligvis ikke kun var folkeeje i Jylland, så blev der arrangeret endnu en hyldestkoncert på Sjælland og den fandt sted i Næstved Hallen 11. november.
Stig og Vennerne deltog i programmet ”Top Charlie” og optagelserne til programmet fandt sted 2. november.
“More Jacks” kvartetten optrådte ved TV2 Charlie’s Hjertegalla, der løb af stablen den 19. november 2011.

DR & Disney stod bag udgivelsen af en CD med musikken fra årets Slotskoncert fra Ledreborg og den blev sat til salg i starten af december.

Stig var gæst på Radio 100FM torsdag 8. december i anledning af radiostationens kampagne med indsamling af bamser til støtte for Mødrehjælpen. Bamserne blev solgt videre fra Tivoli 19. december og beløbet gir til ramte familier i Danmark. Stig afleverede en bamse og fortalte en historie om den.

Det var endnu engang blevet tid til den årlige julekoncert turne, men der blev startet på en mindre skala i slutningen af november, hvor Stig gennemførte 4 kirkekoncerter med pianist i Næstved, Rønne på Bornholm og 2 optrædener i Nibe Kirke. Årets gæstesolist var denne gang Anna David.
Årets landsækkende julekoncert turné bestod af 24 koncerter med start i Esbjerg 1. december og afslutning i Århus med 2 koncerter 20. december.
Vores fagre nye verden gjorde det også muligt at købe julekoncerterne fra København, Odense og Århus som downloads.

 

2012

Stig lagde stærkt ud i rollen som årets solist ved hele tretten nytårskoncerter over hele landet i januar måned. Her blev det til et aldeles muntert og succesrigt samarbejde med Prinsens Musikkorps.

Efter to koncerter med Stig og Vennerne i starten af februar, gik turen endnu engang over Atlanten, hvor han gav 8 koncerter i flere byer i North og South Carolina samt Florida.

I forbindelse med denne USA turne, havde Stig selv produceret en CD målrettet det amerikanske publikum. Cd’en fik titlen ”The Way You Make Me Feel” og den indeholder 11 engelske tidløse klassikere, med inspiration fra blandt andre Elvis Presley, Simon & Garfunkel, Bob Dylan og Stevie Wonder. Cd’en blev efter USA turneen også gjort tilgængelig for Stigs øvrige publikum via hans webshop.

Vel hjemkommet fra koncert oplevelserne i USA, suppleret med lidt ferie sammen med familien, så havde Stig fået ladet op til en travl marts måned, som bød på mange flere Stig og Vennerne koncerter og også en række ”More Jacks” teaterkoncerter, gæsteoptræden ved velgørenhedskoncerten Roseliv i Odense til fordel for Sclerose Foreningen, en gospel galla koncert i Tønder samt en totalt udsolgt koncert med pianist på Holbæk Vandrehjem.

Efter turen til USA i februar, havde Stig og Vennerne deltaget i optagelserne til programmet ”Top Charlie” med Bamses sang ”Har du lyst”. Udsendelsen blev vist sidst i februar og sangen formåede at blive på Top Charlie hitlisten i tre uger.

April omfattede endnu en lille smut tur til USA, hvor to koncerter i Pennsylvania kaldte. Resten af april måned, maj måned og starten og juni var knap så hektiske, her var det igen primært Stig og Vennerne, der fyldte op i kalenderen, samt en kirkekoncert i Hvide Sande.
2. maj blev Stig officielt udnævnt til protektor for kidsandmedia.dk. Her skal han være med til at udbrede kendskabet til ”kidsandmedia - Din guide til børns digitale liv” - en opgave som han med glæde har taget til sig.
Ultimo juni var Stig gæst ved en romantisk udendørs koncert i Ørbæklunde på Fyn, og juli, august og september bød på optrædener både i Ledreborg, ved DR’s traditionelle sommerkoncerter, hvor temaet i år var film musik, og ved Vejle Teaters sommerkoncert ved Jelling Højene. Denne periode omfattede også mange flere Stig og Vennerne koncerter. Stig og Vennerne kunne også opleves på TVSYD i en direkte udsendelse fra Vejle Musikteater 21. september.

I starten af september blev det til et enkelt offentligt ”Kys rutinen” foredrag og 30. september optrådte Stig som henholdsvis solist og konferencier ved uddelingen af H.C. Andersens litteraturpris 2012, som fandt sted i Odense Koncerthus.

Efter en utroligt populær gæsteoptræden ved Ann-Mette Eltens kirkekoncert i Århus Domkirke i starten af oktober, hvor overskuddet gik til Røde Kors, så bød også denne måned på en del Stig og Vennerne, samt ”More Jacks” koncerter, samt et par kirkekoncerter, hvorefter den altid populære julekoncert turne blev skudt i gang sidst i november. Årets gæstesolist var Christina Chanée, bedst kendt som den kvindelige del af duoen Chanée og N'evergreen.

Stig og Vennerne numre og især solo numre med Stig var rigt repræsenteret på mange af de opsamlings cd’er, der dukkede op omkring juletid dette år.

 

2013

Årets første opgave var allerede 5. januar, hvor Stig optrådte som gæstesolist ved et stort anlagt gallashow på Vejle Musikteater, i anledning af deres 20 års jubilæum.

Herefter kastede Stig sig over i en hel anden boldgade, nemlig klassisk skuespil. Han havde fået tilbudt rollen som godsejer Pozzo i Samuel Becketts klassiske teaterstykke ”Mens vi venter på Godot”, instrueret af Morten Grundwald. Stykket havde premiere på Hvidovre Teater 11. januar og allerede 12. januar drog teater ensemblet ud på en landsdækkende turné frem til 22. februar, for så at vende tilbage til Hippodromen i København og spille frem til 27. marts. Både rollen og teaterstykket fik fine anmeldelser og affødte en del medie aktivitet.

10. marts løftede Århus Teater sløret for den spændende nyhed, at Stig igen skulle spille Jean Valjean. Teatrets store satsning i foråret 2014 bliver musicalen Les Miserables med Stig i hans jo nok mest kendte musical rolle.

Ind i mellem teater forestillingerne blev der lige plads til et par Stig og vennerne koncerter i Sæby og Ringsted, og More Jacks teaterkoncerten blev fundet frem for en ganske kort bemærkning, da kvartetten optrådte for et tætpakket publikum på Holbæk Vandrehjem 3. maj.

Stig sneg også en enkelt intim koncert på Odder Parkhotel og en Stig og vennerne koncert ind i kalenderen i starten af maj, og i starten af juni var der booket to ekstra ”Mens vi venter på Godot” forestillinger på Hippodromen ind i kalenderen.

Resten af juni, juli og august bød Stig blandt andet på mange flere Stig og vennerne koncerter, to John Mogensen koncerter i Vissenbjerg på Fyn og på det berømte Brundby Hotel på Samsø, samt flere open air koncerter, bl.a. herregårdskoncerten på Lynderupgård nær Viborg, hvor Stig havde en dobbelt rolle, idet han optrådte både som solist og sammen med Stig og vennerne.

27. august kunne Stig også findes blandt gæstesolisterne ved åbningskoncerten for Aalborgs kultur, sport og mode festival ”Aalborg i Rødt”.

31. august kunne Stig også findes som ”speciel gæst” i forbindelse med Skagen 600 års købstadsjubilæumsfest.

25. september modtog Stig Wauw-prisen på 30.000 kr. for hans rolle i teaterstykket ”Mens vi venter på Godot”. Denne pris uddeles af Laruritzen Fonden til en skuespiller, som giver en overraskende præstation; man ikke havde forventet. Prisen gives til en etableret skuespiller, som optræder i en helt uventet type rolle og priskomitéen udtrykte stor begejstring for hans ”skifte” fra sanger til skuespiller.

Stig blev i efteråret udfordret med endnu en rolle på de skrå brædder, denne gang i den helt nye musical ”Fregatten Jylland”, der var instrueret af Daniel Bohr, skrevet af forfatteren Thomas Høg og med musik af Kim Sørensen. Stig havde hovedrollen som kaptajn Holm og hele historien foregik omkring fregatten Jylland og slaget i 1864. Musicalen turnerede i hele landet, inklusiv en enkelt afstikker til Tyskland, i perioden 19. september til 22. oktober.

Et par koncerter var også booket i løbet af efteråret, ind i mellem rollen som kaptajn Holm. Det blev blandet andet til en koncert med pianist i Esbjerg, 2 koncerter med Stig og vennerne i henholdsvis Skibbild ved Herning og i Linstow, Tyskland, en omgang ”Four Jacks” i forbindelse med en byfest i Odense, samt en John Mogensen koncert på Holbæk Vandrehjem.

14. november præsenterede Århus Teater deres repertoire for foråret 2014. Stig var til stede og gav smagsprøver fra musicalen Les Miserables. Gæsterne kunne derfor opleve, hvordan musicalens vel nok mest kendte nummer ”Bring Him Home” lød i det smukke gamle teater.

Kort før starten af årets julekoncert turné præsenterede Stig sit publikum for en ny Cd med titlen ”Julens Stemmer”. Cd’en indeholder elleve sange fremført ”a capella”. På ti numre synger Stig sammen med sit velkendte kor fra julekoncerterne, og titelnummeret synger han sammen med Danmarks Radios pigekor.

Traditionen tro blev julekoncert turneen indledt med en enkelt kirkekoncert i slutningen af november, hvorefter den generelt meget populære og som regel udsolgte turné blev afviklet. Dette år bød på et gensyn med det nu 15-årige sangtalent Thomas Meilstrup som gæstesolist.

 

2014

DR havde så stor succes med Disney koncerterne på Ledreborg i 2011, at de fulgte succes’en op med en række nytårskoncerter med samme tema. Stig var derfor godt booket op med dette projekt i det meste af januar måned.

1. februar prøvede Stig lige andre kræfter på Århus Teater, da han gav sit populære foredrag ”Livet skal ikke leves på autopilot” på den mindre scene Scala.

Herefter blev der sat fuldt blus på prøverne til musicalen Les Miserables. Der blev lige plads til fire Stig og vennerne koncerter, men ellers var der fuld koncentration på igen at finde formen til at spille Jean Valjean. Musicalen havde premiere på Århus Teater 21. marts.

Som bekendt har Stig spillet Jean Valjean et rekord stort antal gange og rigtig mange steder på kloden, men det blev i Århus at han rundede endnu et magisk tal. Forestillingen på Århus Teater tirsdag 15. april 2014 blev aftenen, hvor Stig rundede forestilling nr. 1500 og det blev blandt andet markeret med et stort opbud af tilskuere udenfor teatret efter forestillingen, hvor der blev udleveret små franske flag og serveret boblevand til alle. Der blev holdt taler fra balkonen, hvor også Stig selv holdt en takketale. Dette jubilæum betød da også et stort medie fokus på Stig og forestillingen, med rigtig mange interviews både før og efter jubilæumsdatoen.

Musicalen Les Miserables blev en kæmpe succes både for Stig og Århus Teater. Spilleperioden blev forlænget flere gange, med allersidste forestilling 24. maj. Sæson forlængelserne resulterede i, at Stig lørdag 26. april først gennemførte en eftermiddags forestilling på Århus Teater, hvorefter han lige måtte med helikopter til København, for at nå at være med i showet
”Top Charlie i Parken”, hvor Stig og vennerne skulle spille.

Kort før påsken udgav den danske del af den religiøse sammenslutning OSMTH bogen Påskens salmer, og her kan Stig findes som gæstesolist på en dobbelt cd udgivelse, der er en del af bogen. Stig optrådte i samme forbindelse i starten af april ved to kirke koncerter i henholdsvis Århus og Fredericia.

TV kanalen DR K havde købt rettighederne til at vise den prisbelønnede teaterforestilling ”Mens vi venter på Godot” med Stig, og stykket blev sendt Påskelørdag 19. april.

Der blev igen lige tid til to Stig og Vennerne koncerter, samt en solist optræden i forbindelse med årets Tartelet Festival i Odense, hvorefter Stig nu koncentrerede sig om planerne for hans 25-års jubilæumskoncert. Stig kunne faktisk fejre sit 25 års kunstner jubilæum allerede i 2013, hvor starten helt præcist var februar 1988, i forbindelse med det Danske Melodi Grand Prix, sangen ”Vi danser rock og rul”, og det efterhånden berømte araberspring ind på scenen. Da der ikke var plads i kalenderen til at holde jubilæum i 2013, så blev det i stedet markeret ved en stort anlagt koncert 19. juni i Koncerthuset i Odense hvor Stig blev fejret af mange kolleger og et stort publikum. Showet er efterfølgende blevet vist flere gange på TV2 og TV Charlie.

Stig vendte tilbage til det velkendte i juli, august og september, nemlig mange udendørs koncerter, både solo og som Stig og vennerne. Det blev også til en kirkekoncert i Tved Kirke samt fire små, men absolut populære udendørs koncert arrangementer på Bornholm.

17. august var Stig igen både solist og konferencier ved åbningen af årets H.C. Andersen Festival, hvor også overrækkelsen at årets litteraturpris fandt sted.

Ved to koncerter 22. og 23. august i Glassalen i Tivoli blev et andet velkendt koncept genoplivet, nemlig koncerten ”Voices”, hvor Stig hylder nogle af de største mandlige stemmer gennem tiden, afdøde såvel som nulevende: Nat King Cole, Frank Sinatra, Elvis Presley, Eric Clapton, Stevie Wonder og Tom Jones.

Det blev også til en omgang Sommersang i Mariehaven hos Helge Engelbrecht 31. august, en gæsteoptræden ved et galla show på Nykøbing Mors 4. september, og også en udendørs koncert i Rønde 6. september i forbindelse med et ”Stafet for Livet” arrangement, der støtter Kræftens Bekæmpelse.

TV kanalen TV Charlie fejrede sit 10-års jubilæum med show og Tv-optagelse i Århus Musikhus 25. september, hvor Stig optrådte som solist. Samtidig blev der lavet optagelser til et nytårsshow, hvor Stig også var med. Jubilæums showet blev vist 4. oktober, og nytårsshowet var naturligvis et populært indslag nytårsaften.

Stig var gæstesolist ved Tivoli Promenade Orkesters ”Last Night of the Proms” koncert i Tivolis Koncertsal 27. september.

De evigt populære More Jacks blev også fundet frem igen, blandt andet på Holbæk Vandrehjem i september og i Århus og Hjallerup i november måned.

Danmarks Radios upopulære beslutning om at nedlægge Radiounderholdningsorkestret affødte 26. oktober en støttekoncert, til fordel for bevarelsen af orkestret. Den fandt sted i Vega i København, hvor Stig var en blandt mange solister. I øvrigt var Stig efterfølgende en aktiv del af gruppen, der arbejder for at bevare orkestrets eksistens.

En enkelt TV gæsteoptræden blev det også til, da Stig var gæst i TV showet ”Breinholt og Venner” 31. oktober.

Der blev også tid til en pæn portion Stig og vennerne koncerter i efteråret, indtil en kirkekoncert i Rødding Kirke ved Spøttrup 26. november satte gang i årets juleturné. Gæstesolisten denne gang var den populære danske sangerinde Maria Lucia og denne gang indeholdt turnéen også en koncert i Flensborg, Tyskland.

I december kunne Stig afsløre, at der er endnu et ”Four Jacks” kapitel på vej. De 4 populære herrer Keld Heick, Jesper Asholt, Jesper Lohmann og Stig vil i september og oktober 2015 turnere med koncerten ”Four Jacks for altid”.

 

2015

Årets koncertkalender blev åbnet med nytårskoncert i en stuvende fuld Faxe Kirke, hvor publikum kunne nyde alt fra musicalhits til gospel med favoritter fra bl.a. Don McLean, Elvis og Erling Møllehaves smukke oversættelse af Josh Grobans ”You Raise Me Up”.

Januar måned blev afsluttet med manér, da Stig & Vennerne for fjerde år i træk kunne opleves ved den traditionelle koncert i Syvstenhallen i Sæby.

Ved endnu en kirkekoncert i februar kunne publikum nyde et genhør med Isabel Schwartzbach, da hun og Stig sang sammen i Hellig Kors Kirke i Jyllinge. Året før stod de to på scenen sammen i Århus Teaters opsætning af Les Misérables, hvor Isabel spillede rollen som Cosette, dvs. fosterdatteren til Jean Valjean, som naturligvis blev spillet af Stig.

Foråret bød på en række koncerter med Stig & Vennerne, hyldest af John Mogensen og endnu en kirkekoncert. Stig kunne også opleves ved årets Mærke Festival i Vejen, hvor han i sin egenskab af ambassadør for Julemærkefonden indtog rollen som dagens konferencier. På scenen kunne Stig desuden opleves sammen med den dengang 14-årige Daniel Hersig, som samme år deltog i TV-programmet Danmark har talent.

9. maj var der dømt dansktop-fest, da Stig & Vennerne optrådte ved Top Charlie i Parken. Koncerten blev vist på TV2 Charlie fredag d. 15. maj. Sommeren igennem kunne Stig & Vennerne også opleves ved diverse udendørskoncerter på markeder og ved Vordingborg Festuge, hvor de sluttede ugen af med et brag af en koncert på Slotstorvet.

I uge 29 gik turen til Bornholm, hvor Stig gav fire stemningsfulde koncerter ved Pandekagehuset i Gudhjem. De hyggelige sommerkoncerter på den lille scene med klippevæg som bagtæppe tiltrak igen i år både lokale og turister.

Sommerkoncerterne i august var i en noget større skala, da Stig kunne opleves sammen med Maria Lucia, Frederikke Kampmann og Ålborg Symfoniorkester i Aalborg, Pandrup, Hjørring og Hobro. Her kunne publikum nyde et udvalg af de absolut største musicalhits i nyere tid.

Som varslet ved udgangen af 2014 bød 2015 på endnu en efterfølger til teaterkoncertsuccesen om Four Jacks. I den forbindelse kunne de fire nye Jacks, Stig, Jesper Lohmann, Jesper Asholt og Keld Heick opleves i Aftenshowet på DR 1 d. 19. august, hvor de fortalte om deres nye show, Four Jacks for altid.

Det tredje show i rækken havde premiere på Bellevueteatret d. 8. september, og denne gang havde de fire samlet alle de største hits i den ultimative Four Jacks-oplevelse. Det var endnu engang Peder Kragerup, der stod i spidsen som kapelmester for de dygtige musikere, som akkompagnerede. Ligesom de to foregående shows blev også dette tredje show en stor succes, og der blev spillet for fulde huse helt frem til slutningen af oktober.

Mellem Four Jacks for altid og den traditionsrige juleturné var der lige tid til endnu en optræden med Vennerne, en kirkekoncert, en intimkoncert på Hotel Royal i Århus og endnu en velgørenhedskoncert, som denne gang blev afholdt i samarbejde med Odense Postorkester.

21. november blev årets juleturné skudt i gang på Nykøbing Falster Teater i selskab med dette års gæstesolist, Simone Egeriis. Hele 30 julekoncerter nåede det at blive til, inden turnéen og året blev rundet af med tre koncerter i Brændkjærkirken i Kolding.

 

2016

Smukke nytårskoncerter med Tivolis Promenadeorkester og med Stig, Trine Gadeberg og Maria Lucia som solister skød 2016 i gang. Koncerterne kunne opleves flere steder på Sjælland og Falster, inden turen gik til Jylland, Fyn og Bornholm.

Lørdag den 6. februar kunne Stig opleves i selskab med de øvrige herrer fra Four Jacks ved den 10. udgave af Danmarks Indsamling, hvor værterne Louise Wolff og Nikolaj Koppel stod i spidsen for showet, der resulterede i 97 millioner indsamlede kroner til 17 konkrete projekter med fokus på ekstrem fattigdom. De fire Jacks optrådte med et lille udpluk fra deres seneste show ”Four Jacks for altid”, som havde premiere sidste år, og som i øvrigt kunne opleves på turné igen i sidste halvdel af 2016.

Særligt første halvdel af året var kalenderen godt fuld af koncerter med Stig & Vennerne, som ud over halballer og fester i Top Charlie-størrelsen nu også kunne opleves i den akustiske version, hvor der er skruet lidt ned for tempoet og lidt op for anekdoterne. De akustiske koncerter er ligesom de øvrige koncerter med Stig & Vennerne en hyldest til Flemming ”Bamse” Jørgensen og den enestående musikarv, han efterlod os.

Der blev også tid til flere velgørenhedskoncerter i år med bl.a. arrangementer til støtte for Julemærkefonden og en storslået velgørenhedskoncert til fordel for Cykelnerven i forbindelse med John Christoffersens 30-års jubilæum d. 8. maj i Vejle Musikteater.

Igen i år kunne bornholmerne og turister på øen nyde de hyggelige sommerkoncerter ved Pandekagehuset i Gudhjem. De fire koncerter bød på et bredt udvalg af favoritter, heriblandt Elton Johns "Can you Feel The Love To Night" fra Disneys ”Løvernes Konge”, "Menneskesøn" og "Du’ mit hjerteslag" fra Tarzan, Chris de Burghs smukke ”Lady in Red” og musicalhits som ”Morgen på Atlantis”, ”There’s A Light At The End Of The Tunnel” og ”Anthem”. Som altid var der en fantastisk stemning omkring den lille scene på den smalle, skrå gade.

Efter en kort sommerferie var august måned fuld af endnu en række koncerter med Stig & Vennerne, inden de fire Jacks – Keld Heick, Jesper Lohmann, Jesper Asholt og Stig – igen kunne opleves med deres tredje show ”Four Jacks for altid”. Showet kunne i denne omgang opleves i perioden 8. september til 2. oktober, kun afbrudt af en enkelt gospelkoncert i Brændkjærkirken i Kolding d. 15. september.

Den 8. oktober bød på en intimkoncert i lidt usædvanlige omgivelser, da Stig gav koncert i Margrethekirken i den sydspanske by Fuengirola. Sætlisten ved denne koncert bestod af et håndplukket udvalg af Stigs egne favoritter og dermed også af en god blanding af både danske og engelske klassikere fra musical-, gospel- og popgenren.

Danmarks Største Halbal løb af stablen d. 29. oktober i Jyske Bank Boxen i Herning, og her stod Kandis og Stig & Vennerne for første gang nogensinde på scenen sammen foran 3500 veloplagte og festlige publikummer.

Der var tid til endnu en stribe koncerter med Stig & Vennerne inden årets store juleturné, som i år løb fra 20. november til 18. december.

Dagen inden årets første julekoncert havde Stig fornøjelsen af at være med til åbningen af årets Jul i Tivoli, hvor han i skikkelse af Kong Arthur tændte juletræet. Rollen som Kong Arthur er en forsmag på, hvad 2017 byder på. Her kan Stig nemlig opleves i den Monty Python-inspirerede musical ”Spamalot” baseret på filmen ”Monty Python og de skøre riddere”.

Der var intet mindre end 33 koncerter på dette års juleturné, og årets gæstesolist var det unge supertalent Andrea Heick Gadeberg, som mestrer både sang og skuespil.

Efter en veloverstået juleturné kunne Stig opleves i radioprogrammet ”Mig og musikken” under temaet ”et musikalsk møde med en kendt person”. Charlotte Mørck var vært på programmet, som kunne høres på p5 d. 25. december.

 

2017

2017 kom alsidigt fra start. Januar bød på nytårskoncert med trio, et gensyn med Four Jacks for altid, den første af flere kirkekoncerter og optræden med Stig & Vennerne ved både den traditionelle fest i Syvstenhallen og en gentagelse af sidste års succes med akustiske koncerter.

Igen i år deltog Stig i DR’s store indsamlingsshow, som afvikledes 4. februar. I år var temaet ”Intet barn må sulte”, og Stig optrådte i selskab med Martin Brygmann og Thomas Warberg med en smagsprøve på, hvad der venter, når Spamalot får premiere i slutningen af marts.

Februar fortsatte med adskillige koncerter med Vennerne, men der blev også plads til endnu et par kirkekoncerter, der passende kunne fungere som optakt til spændende oplevelser i årets første forårsmåned.

Den 7. marts kunne Stig opleves i atypiske rammer ved to kirkekoncerter i Englewood Methodist Church i Florida, og det skulle vise sig kun at være den første af flere rejser med koncerter uden for Danmarks grænser i år.

Kong Arthur, der havde tændt juletræet i Tivoli året før, kunne endelig opleves på scenen i Tivolis koncertsal d. 22. marts. I sprudlende selskab med kolleger som Lars Hjortshøj, Lise Baastrup og Pelle Emil Hebsgaard kunne Stig opleves i Monty Pythons vanvittige og vanvittigt morsomme musical Spamalot om Kong Arthur og hans uregerlige riddere. Med enkelte afbrydelser, hvor der blev plads til lidt Four Jacks for altid, spillede Spamalot i København helt frem til 30. april, inden turen gik til Vejle, Holstebro og Frederikshavn i maj.

Imens Arthur og hans riddere huserede i koncertsalen, blev endnu en stor musicalnyhed annonceret. 30. marts blev det offentliggjort, at Stig skal spille den russiske skakspiller, Anatoly, i en ny, stor pragtopsætning af Chess. Musicalen, som for første gang opføres på dansk, får premiere i Tivolis koncertsal d. 19. januar 2018.

Sommeren blev travl med flere koncerter med Stig & Vennerne, kirkekoncert, gospelkoncert og igen i år en række hyggelige, små koncerter langs klippevæggen foran Pandekagehuset i Gudhjem. Der blev plads til fire koncerter på Bornholm, inden det blev tid til sommerkoncerterne i  Mariehaven og en tur med Sagafjord.

90 års musicalhistorie blev fejret d. 12. august i Ledreborg Slotspark, hvor den årlige slotskoncert derfor bød på et væld af musicalhits. Stig kunne ved denne lejlighed opleves i selskab med bl.a. Cecilie Stenspil, Rasmus Bjerg, Silas Holst, Casper Phillipson, Kurt Ravn, West End-stjernen Masha Songcome og et stærkt cast fra Fredericias opsætning af ”Klokkeren fra Notre Dame”.

Ud over flere koncerter med Stig & Vennerne, aftener med John Mogensen og kirkekoncerter bød efteråret på endnu en rejse. 16., 18. og 20. oktober kunne Stig opleves ved tre koncerter i Spaniens Costa Del Sol-region.

Efteråret bød også på endnu en spændende nyhed om, hvad der venter i 2018. De fire Jacks, aka Keld Heick, Jesper Lohmann, Jesper Asholt og Stig, har endnu et Four Jacks-show i støbeskeen. Showet blev præsenteret som et ”musikalsk strejftog gennem 60’erne og ind i 70’erne”, og titlen, ”No More Jacks – Mod nye tider”, varsler, at dette bliver det sidste eventyr med Four Jacks. Premieren på det nye show er fastsat til 8. september 2018.

Igen i november kunne Stig opleves uden for Danmarks grænser på et krydstogt til New York, Florida og Bahamas i perioden 8. – 19. november. Ombord gav Stig både et foredrag om den moderne musicals udvikling og to intimkoncerter.

Hjemvendt fra krydstogt bød de hjemlige og noget køligere himmelstrøg på julestemning. I år var der hele 33 julekoncerter i kalenderen, og som altid stod kapelmester Thomas Jaque i spidsen for det trofaste julehold. Årets gæstesolist var Nanna Rossen, som året før havde haft sit helt store gennembrud i rollen som unge Tracy Turnblad i musicalen Hairspray.

2017 blev afsluttet med forberedelser til et begivenhedsrigt 2018. Premieren på Chess ventede forude og efterlod ikke mange dage til hvile, før ét travlt år gled over i det næste.

 

2018

Som altid bød januar på fest med Stig & Vennerne i Syvstenhallen, og en enkelt nytårskoncert blev der også tid til. Ellers begyndte 2018, som 2017 sluttede, med prøver på den nye, storslåede opsætning af Chess med Stig i hovedrollen som den russiske skakspiller Anatoly.

Chess, der for første gang blev opført på dansk, havde som planlagt premiere i Tivolis koncertsal d. 19. januar og blev varmt modtaget af både anmeldere og publikum. Som følge af den store succes blev der løbende tilføjet forestillinger til programmet, som var tætpakket med spilletider i København frem til d. 17. februar. Fra d. 20. februar til slutningen af marts kunne koldkrigsdramaet opleves i Århus, Odense, Vejle og Holstebro.

Efter en veloverstået turné med Chess blev der igen plads til koncerter med Stig & Vennerne, og i begyndelsen af april var det især de akustiske koncerter, der var i fokus.

Den 8. april leverede Musikkorps Sæby musikken, imens Stig sang både danske og udenlandske favoritter ved en hyggelig forårskoncert i Sæby Fritidscenter.

En aften med John Mogensen er en af de mere sjældne perler på programmet, og derfor var der ikke overraskende hurtigt udsolgt til netop sådan en aften på Sidesporet i Holbæk d. 13. april. En tætpakket kælder på Sidesporet skaber altid den helt rigtige stemning omkring disse koncerter, hvor de bedste sange fra John Mogensens repertoire præsenteres i en blanding af anekdote-fortællinger og teater, når Stig kontinuerligt skifter mellem sin egen og John Mogensens skikkelse.

De mange koncerter med Stig & Vennerne fortsatte fra foråret ind i sommeren, men der var som sædvanlig afstikkere undervejs i form af andre koncerter. Den 6. maj var der således swing med big-band i Ballerup og senere samme måned var der små, solskinsfyldte koncerter ved Livsstilsdage ved Ledreborg.

Den tidlige sommer bød også på endnu en udsolgt sejltur med Sagafjord ved Roskilde, imens CD-nyheder blev hhv. planlagt og udgivet. Chess-produktionen havde været så stor en succes, at der blev planlagt en indspilning af den danske version med castet fra Tivoli. CD’en, som rummer musicalens fulde længde, blev indspillet senere samme sommer. Og så tilføjede Stig endnu en genre til sit allerede alsidige CV. I selskab med den færøske country-sangerinde Evi Tausen udgav han EP’en, ”Our Sweet Love”, som blev fulgt op af en optræden ved Sørvágs Country og Blues Festival på Færøerne d. 15. juni.

Koldingshus’ 750-årsdag blev markeret med en imponerende hyldest til festspillene og dermed også et nostalgisk trip down memory lane for Stig, der i år kan fejre, at det er præcis 40 år siden det hele startede netop her i Kolding.

I efteråret så det sidste show med Four Jacks dagens lys ved premieren på No More Jacks – Mod nye tider d. 8. september. Showet spillede frem til begyndelsen af november med en kort pause i slutningen af oktober, hvor turen endnu engang gik til Spanien. I Malaga optrådte Stig både solo og sammen med Vennerne ved den store Oktoberfest lørdag d. 20. oktober.

November og december stod som altid i julens tegn og gæstesolisten ved Årets Julekoncert var det unge supertalent Andrea Lykke Oehlenschlæger. Hele 28 koncerter blev det til, før året kunne afsluttes med en velfortjent juleferie og et tilbageblik på et begivenhedsrigt år, der ud over de talrige koncertoplevelser både inden- og udenrigs også havde budt på en flot nominering som årets sanger for hovedrollen i Chess, som desuden var nomineret som årets bedste musical/teaterkoncert/cabaret.

Stig & Vennerne

– en hyldest til Flemming Bamse Jørgensen

Stig og de oprindelige musikere fra Bamses Venner genopliver med kærlighed og respekt alle de kendte og elskede hits: Vimmersvej, Jeg elsker kun dig, Kongens Have og mange flere...

Besøg på Facebook Book
Stig og vennerne

1. Dine cookie settings
Funktionelle cookies, marketing og tracking
Cookies der giver os mulighed for at analysere webstedets anvendelse, så vi kan måle og forbedre ydelsen, og cookies der bruges af reklameselskaber eller annoncerende selskaber til at slå annoncer op, som er relevante for dine interesser.
 Alle

Nødvendige cookies
Cookies der er nødvendige for sidens funktionalitet.
 Nødvendige


2. Dette website anvender cookies

En cookie er en lille tekst-fil, som vi gemmer på din computer for at kunne holde styr på, hvad der sker under dit besøg og for at kunne genkende computeren.
En cookie indeholder kun tekst, er ikke et program og indeholder ikke virus.

3. Formål med cookies på vores website:
Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere. Cookies hjælper os desuden med at få overblik over dit besøg på hjemmesiden, så vi løbende kan optimere og målrette hjemmesiden til dine behov og interesser. Cookies husker f.eks., hvad du har lagt i en eventuel indkøbskurv, om du tidligere har besøgt siden, om du er logget ind og hvilket sprog og valuta, du gerne vil have vist på hjemmesiden. Vi bruger også cookies til at målrette vores annoncer over for dig på andre hjemmesider. Helt overordnet anvendes cookies således som del af vores service til at vise indhold, der er så relevant som muligt for dig.

4. Sådan sletter eller blokerer du for cookies i din browser
minecookies.org/cookiehandtering


5. Liste over brugte cookies:
NavnFormålUdbyderUdløber
popout_cookieTil popoutUptime13 dage

Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik.
Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Få flere oplysninger

OK Læs mere