BIOGRAFI

The story so far

Gå på opdagelse i Stig Rossen biografi

Da Stig Rossen i februar 1988 sprang ind i det danske publikums bevidsthed med sin entre i Dansk Melodi Grand Prix, var der måske ikke mange, der spåede ham en stor karriere inden for underholdningsbranchen.

Der kom naturligvis en plade (“Kærlighed – og alt det der”) det år, hvor grand-prix sangen, “Vi danser rock og rul”, var præsenteret, men pladen indikerede også, at der var andet og mere i Kolding-drengen end blot blød sofapop; udtrykket “heavy-pop” blev anvendt flittigt i studiet under indspilningen.

Pladen blev fulgt op af en koncert-turne rundt om i landet med Fenders, og derefter blev der stille omkring Rossen. Han var nemlig i fuld gang med sin skuespiller-uddannelse i London på Guildhall School of Music and Drama (1987-1990)

90’erne var kun få måneder gammel, da Stig fik sit store gennembrud i England. Han blev hyret til koret i Les Miserables, og efter blot tre måneder fik han tilbudt hovedrollen som Jean Valjean.

I 1991 udkom pladen “Starry Starry Nights”, som var det første samarbejde med Sønderjyllands Symfoniorkester.
Pladen solgte bedre, end nogen havde turdet drømme om – Platin på kun fire måneder – og succesen blev fulgt op af en totalt udsolgt koncert-turne.

Samarbejdet med Sønderjyllands Symfoniorkester og den engelske dirigent, David Firman, fortsatte på de næste to plader, “The Impossible Dream” i 1993 og “Live In Concert” i 1994, som solgte til henholdsvis Guld og Platin.

Stig Rossen syntes nu, han havde brug for en ny kunstnerisk udfordring, og i 1994-95 kastede han sig over Gospel-genren i et smukt parløb med den amerikanske Gospel stjerne, Lillian Boutté.

Projektet involverede en TV-optagelse af koncerten med et tusind-talligt kor.
I samme periode begyndte Stig at optræde i koncertsammenhæng med sit eget show – bakket op af Svenn Skippers fem-mands orkester, hvor han i de følgende 2-3 år udforskede den lidt mere intime og “nøgne” koncertform.

I 1995 forhandlede Stig med pladeselskabet Polygram, og efter en ti-måneders turne i Asien og Sydafrika med Les Misérables i 1996 startede arbejdet, som i april 1997 resulterede i pladen “Letters Of Love”.

Dette spændende projekt med Niels Lan Doky som producer præsenterede Stig i en ny og mere moderne lyd. “Letters Of Love” blev den første indikation af muligheden for en international pladekarriere, idet en af sangene, “Miracle”, gik til tops på hitlisterne i Thailand, hvor den lå i 12 uger, 3 uger på førstepladsen, i øvrigt foran navne som Wet Wet Wet og Celine Dion.